fbpx
Сьогодні
Фото 22:00 09 Бер 2023

За перешкоджання підготовки оборони аеродрому в Гостомелі СБУ затримала ексдиректора "Антонова" Бичкова та начальника безпеки Нетьосова

Сьогодні, 9 березня, Служба безпеки України провела обшуки та вручила підозри раднику генерального директора ДП "Антонов" Сергію Бичкову, заступнику начальника-начальнику безпеки авіатранспортного підприємства ДП "Антонов" Нетьосову та директору авіатранспортного підприємства ДП Антонов" Харченку (заочно).

Про це повідомляє Цензор.НЕТ, пише Рубрика.

У січні-лютому 2022 року , за версією слідства, вони неодноразово відмовляли Нацгвардії у спорудженні інженерно-фортифікаційних споруд на території летовища у Гостомелі, що призвело до зниження обороноздатності об'єкту та, як наслідок, захоплення стратегічного для оборони столиці об'єкту.

Дане кримінальне провадження було відкрито у квітні 2022 року за ст. ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 114-1, ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України. За даними слідства, службові особи ДП "Антонов" перешкоджали законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (НГУ, ССО, ЦСО "А" та інші), які брали участь у підготовці до оборони стратегічного для оборони столиці обʼєкту – Гостомельського аеродрому ДП "Антонов", що призвело до захоплення аеродрому, загибелі та поранень рятувальників ДСНС, пошкодження та знищення майна та літаків підприємства, у тому числі АН-225 "Мрія".

За інформацією правоохоронців, у ході досудового розслідування задокументовано, що протягом січня-лютого 2022 року, службовими особами ДП "Антонов" неодноразово приймалось рішення щодо відмови Нацгвардії у наданні дозволу на спорудження інженерно-фортифікаційних споруд на території летовища, що фактично призвело до зниження обороноздатності об'єкту та, як наслідок, захоплення стратегічного для оборони столиці обʼєкту.

Сьогодні, 9 березня 2023 року, проведено 9 обшуків за місцем фактичного проживання та роботи фігурантів кримінального провадження, а також повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 114-1 КК України раднику генерального директора ДП "Антонов" (колишньому генеральному директору ДП "Антонов") Бичкову С.А.; заступнику начальника – начальнику безпеки авіатранспортного підприємства ДП "Антонов" Нетьосову О.О. та повідомлення про підозру заочно – директору авіатранспортного підприємства ДП "Антонов" Харченку М.Г.

Разом з тим, 9 березня 2023 року слідчим суддею Шевченківського районного суду міста Києва підозрюваним Бичкову С.А. та Нетьосову О.О. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

СБУ затримала ексдиректора

СБУ затримала ексдиректора

СБУ затримала ексдиректора

СБУ затримала ексдиректора

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: