fbpx
Сьогодні
16:23 05 Бер 2023

Вучич заперечив постачання боєприпасів Україні чи рф: "Ми чисті, як сльоза"

У Катарі президент Сербії Александар Вучич бере участь у організованій ООН конференції. Там він заперечив 5 березня повідомлення про постачання сербських боєприпасів Україні чи росії.

Про це повідомляє видання Danas, пише Рубрика.

За словами Вучича, жодної одиниці сербської зброї чи боєприпасів не було продано ні росії, ні Україні, а ті, хто стверджує протилежне, є "брехунами і їм повинно бути соромно, оскільки вони завдають шкоди Сербії".

"Для Сербії, згідно з міжнародним законодавством, є так звані дозволені користувачі, і Сербія може експортувати тільки в такі країни. Ми зробили все відповідно до закону, ми чисті, як сльоза", – сказав Вучич.

Щодо звинувачень у експорті зброї в Україну із Сербії через Туреччину він сказав, що Сербія захищена додатково.

"Ми додали (положення. – Ред.), що неможливо експортувати боєприпаси, які ми передали Туреччині, без нашої згоди", – сказав Вучич, зазначивши, що Сербія "нікого не змушувала йти на війну".

На початку березня офіційна представниця МЗС росії Марія Захарова заявила, що Сербія поставила тисячі ракет в Україну.

Захарова послалася на повідомлення ЗМІ, в яких ідеться про те, що сербський державний збройовий завод нещодавно поставив близько 3500 одиниць для реактивних систем залпового вогню "Град", які використовувалися як російськими, так і українськими військами. Ракети калібру 122 мм нібито були доставлені в Україну через Туреччину і Словаччину.

Міністр оборони Сербії Мілош Вучевич заперечив, що його країна експортувала снаряди в Україну, але залишив відкритою можливість того, що вони могли потрапити туди через третю сторону.

Захарова додала, що можливе озброєння України є "серйозним питанням" для сербсько-російських відносин.

Це підтвердив і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич. Він заявив, що Белград не постачає зброї Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: