fbpx
Сьогодні
Фото 14:23 04 Бер 2023

У центрі столиці планують встановити фонтан, присвячений 300-річчю українського філософа Сковороди

Фото: Благодійний фонд Дениса Парамонова

У центрі Києва встановлять скульптурну композицію з фонтаном, присвячену 300-річчю українського філософа Григорія Сковороди.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук благодійного фонду Дениса Парамонова.

Композиція вироблена з бронзи й граніту, у її основі – "зерно", усередину якого вмонтовані вази й амфори. У висоту фонтан сягатиме майже чотирьох метрів.

Фото: Благодійний фонд Дениса Парамонова

Фонтан планують встановити до кінця 2023 року, наразі проводять підготовчі геодезичні роботи. Де саме в Києві буде встановлена скульптура, у фонді не уточнили.

Фонтан уособлюватиме ідею Сковороди про "філософське джерело", яка "полягає в уявленні про божественну благодать, що розливається з зерна життя кожному однаково, неупереджено і справедливо й не залежить від розміру посудини – людини, що її приймає", пояснюють у фонді.

Фото: Благодійний фонд Дениса Парамонова

Автор проєкту – скульптор Михайло Рева.

Фото: Благодійний фонд Дениса Парамонова

Нагадаємо, що до 300-річчя з Дня народження Григорія Сковороди Нацбанк випустив монету, присвячену філософу. Вона називається, як і збірка віршів Сковороди, "Сад божественних пісень", номінал – 20 гривень.

У липні 2022-го міський голова Віталій Кличко запропонував встановити фонтан перед Бессарабською площею – на місці, де був пам'ятник Леніну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: