fbpx
Сьогодні
10:23 04 Бер 2023

У Білгородській області рф заявили про атаку українського дрона на підстанцію нафтопроводу

Фото: З відкритих джерел

Уранці, 3 березня, у Бєлгородській області безпілотник атакував підстанцію нафтопроводу "Транснефть-Дружба". Вибуховий пристрій із дрона було скинуто на резервуар для нафтопродуктів місткістю 3 тисячі тонн.

Про це повідомляє ASTRA.

На жаль, резервуар виявився порожнім.

Повідомляють, що атака була здійснена за допомогою саморобного безпілотника, спорядженого вибуховим пристроєм.

Мета атаки – зруйнувати резервуар на 3 тисячі тонн нафтопродуктів, розміщений на підстанції нафтопроводу "Транснефть-Дружба" у селищі Розумне Бєлгородської області рф.

"Саморобний безпілотник, споряджений вибуховим пристроєм, атакував порожній резервуар для нафтопродуктів місткістю 3000 тонн у селищі Розумне 3 березня в районі 7 ранку. Евакуйовано 4 людей, ніхто не постраждав", наголосили у повідомленні.

Фото: Скріншот

Відстань від Розумного до українського кордону по прямій становить 69 км.

Фото: Мапа

Офіційно влада Бєлгородської області про "інцидент" не повідомляла. Напередодні ближче до вечора губернатор області В'ячеслав Гладков заявляв про те, що "під обстріл ЗСУ потрапили села у Волоконівському та Бєлгородському районі".

Фото: Скріншот

Проте селища Розумне у переліку "обстріляних ЗСУ" населених пунктів немає. Та й опис "ушкодженої госпобудови" та "вибитих вікон у приватних домоволодіннях" здався Гладкову значно важливішим, ніж згадка про атаку на нафтопровід.

Нагадаємо, раніше, після множинних випадків атак за допомогою дронів об'єктів на території рф, у російській Держдумі після атаки БПЛА заговорили про діряву ППО.

При цьому там запропонували "вихід". Зобов'язати російські компанії власним коштом закуповувати обладнання для захисту важливих об'єктів від БПЛА. Адже "країна велика", ППО "на всіх не вистачить".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: