fbpx
Сьогодні
17:26 27 Лют 2023

Тайвань планує у цьому році надати Україні $59 мільйонів гуманітарної допомоги

Тайвань на 2023 рік виділив Україні спеціальний бюджет на гуманітарну допомогу у розмірі 1,8 мільярда нових тайванських доларів, це майже 59 мільйонів доларів США.

Про це повідомив національний мовник Тайваню Radio Taiwan International.

Міністерство закордонних справ частково визнаної острівної держави повідомило, що гроші будуть спрямовані на допомогу жертвам війни в Україні й на відновлення

  • лікарень,
  • шкіл,
  • церков,
  • інфраструктури.

Як зазначає тайванський мовник, влада Тайваню засудила російське вторгнення до України й наголосила, що рф "серйозно порушила глобальний мир і безпеку, розпочавши найбільший військовий конфлікт у Європі з часів Другої світової війни".

У МЗС острівної держави зауважили, що, "як член глобального демократичного альянсу", Тайвань протягом усієї війни демонструє підтримку народу України.

Наразі Тайвань пожертвував 27 тонн медичних товарів і понад 700 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму понад 41 мільйон доларів США.

Довідка

Китайська Народна Республіка (Китай) контролює материкову частину країни та два адміністративні райони — Гонконґ і Макао. А Китайська Республіка, відома як Тайвань, визнає себе незалежною від Китаю. Свою столицю та адміністрацію на Тайвані заснували 1949 року, коли Комуністична партія взяла під контроль материкову частину, а опозиційні до них сили відступили на Тайвань і заснували там свою владу.

Континентальний Китай і Тайвань дотримуються принципу "одного Китаю": кожен вважає себе єдиним справжнім Китаєм, а свого суперника — тимчасово непідконтрольною територією. Щоб установити дипломатичні відносини з КНР, інші країни мають розірвати дипломатичні відносини з Тайванем — і навпаки.

Нині Тайвань має офіційні дипломатичні відносини з 15 країнами світу, більшість із яких — у Південній Америці. А втім, невизнаний статус Тайваню не заважає регіону займатися торгівлею з іншими країнами. Також у частині країн Тайвань має культурні представництва, які де-факто є посольствами.

США скасували дипломатичне визнання Тайваню на користь КНР у 1979 році. Відтоді Сполучені Штати не підтримують дипломатичні відносини з Тайванем, але зобов'язуються забезпечувати захищеність острова від зовнішніх загроз — зокрема, постачають острову зброю та військову техніку.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: