fbpx
Сьогодні
12:57 25 Лют 2023

Комюніке саміту G20, в якому мова йшла про засудження вторгнення рф до України заблокував Китай, – Reuters

English version here

Фото: З відкритих джерел

25 лютого, делегації Китаю та росії заблокували комюніке саміту G20, яке мало засудити російське вторгнення до України. Окрім того, Індія, яка є президентом "Великої двадцятки" цього року, наполягала на відмові від використання слова "війна" в документі.

Як повідомляє Reuters, Сполучені Штати та їхні союзники по G7 були непохитними у вимозі комюніке прямо засудити російську федерацію за вторгнення.

Зазначимо, що саміт міністрів фінансів та голів центральних банків "Великої двадцятки" був організований Індією.

Високопоставлене джерело G20 сказало, що переговори щодо комюніке були важкими, оскільки росія та Китай блокували пропозиції країн Заходу.

За словами джерел, консенсус щодо комюніке малоймовірний і зустріч, ймовірно, закінчиться заявою за підсумками обговорення сторони, що приймає саміт.

Як писала Рубрика, 23 лютого Індія та Китай втрималися, коли ООН переважною більшістю голосів проголосувала за вимогу до росії вивести свої війська з України та припинити бойові дії.

Нагадаємо, МЗС Китаю цього тижня опублікувало так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни росії проти України.

Він складається з 12 пунктів і закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, але не містить конкретних кроків.

Президент Володимир Зеленський вважає, що у плані Китаю є пункти, з якими можна працювати, хоча з "деякими думками" він не погоджується.

Водночас президент США Джо Байден відкинув запропоновані Китаєм пропозиції щодо завершення війни в Україні. При цьому він припустив, що його реалізація піде лише на користь росії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: