fbpx
Сьогодні
20:22 21 Лют 2023

Екорішення: на Трухановому острові в Києві з'являться екостежки та зони відпочинку

Фото: hmarochos.kiev.ua

У Києві на Трухановому острові облаштують екостежки для бігу, скандинавської ходьби чи їзди на гірських велосипедах.

Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

"Наша мета – дати можливість киянам та гостям столиці отримати всі переваги заміського активного відпочинку, перебуваючи практично в самому центрі Києва. На відвідувачів екостежок чекатимуть чарівні озера, дубові та соснові ліси, піщані пляжі. Також передбачено декілька ефектних фотозон і зручних місць відпочинку. Переконаний, цей проєкт дозволить багатьом заново відкрити для себе київську перлину – Труханів острів", – сказав Возний.

За його словами, концепція екостежок передбачає мінімум людського втручання і максимум природи. Водночас комунальники працюють, аби на шляху відвідувачів не було складних перешкод, а самі маршрути бути зручними з точки зору навігації.

Відкриття облаштованих маршрутів заплановано на квітень 2023 року. Як зазначають у КМДА, екостежки на Трухановому – це два маршрути: «жовтий» і «синій» протяжністю 14 та 10 кілометрів відповідно.

Вирушити на прогулянку екостежкою можна буде з однієї із двох стартових точок – біля Пішохідного або Північного мосту. Маршрути також передбачатимуть наявність громадських вбиралень, пунктів медичної допомоги і муніципальної охорони на старті та фініші.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: