fbpx
Сьогодні
16:13 21 Лют 2023

Апеляційний суд заборонив Партію регіонів

Фото: З відкритих джерел

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Партії регіонів.

Про це інформує рух "Чесно".

Як повідомив помічник судді Сергія Кузьмича, 21 лютого суд задовольнив заяву Міністерства юстиції та Служби безпеки України.

Раніше Рух Чесно" писав, що депутати на тимчасово окупованих територіях Криму, Донеччини та Луганщини залишаються все ще з повноваженнями.

На цих територіях діє досі склад місцевих рад, обраний ще 2010 року на чергових місцевих виборах. Оскільки на окупованих територіях не проходили чергові вибори у 2015 та 2020 роках, то склад рад там з того часу не змінився, і ці депутати досі мають мандати.

Нагадаємо, що у 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій:

  • ОПЗЖ,
  • "Опозиційний блок",
  • Партію Шарія,
  • партію "НАШІ",
  • Комуністичну партію та інші.

Наразі у парламенті з різною інтенсивністю відбуваються дискусії щодо майбутнього представників заборонених партій у місцевих радах та у парламенті.

Довідка

"Партія регіонів" — українська політична партія, створена 26 жовтня 1997 року як Партія регіонального відродження України і брала участь в українських парламентських виборах 1998 року під цією ж назвою.

До листопада 2004 року партія підтримувала президента Леоніда Кучму, під час парламентських виборів 30 березня 2002 року приєдналася до проурядового альянсу "За єдину Україну!".

У відповідь на Помаранчеву революцію 2004 року, депутати ПР зробили неуспішну спробу від'єднати південні та східні області та утворити сепаратистську Південно-Східну Українську Автономну Республіку.

У ході Революції гідності 2014 року, кульмінацією якої стало відсторонення тодішнього президента Віктора Януковича від влади, партія втратила значну частину свого політичного впливу й, до кінця 2014 року, фактично припинила діяльність.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: