fbpx
Сьогодні
15:23 20 Лют 2023

Україна досягла успіху у війні й перемагатиме надалі, – президент США

English version here

Партнери України не мають сумніву, що українці здобудуть перемогу у розв'язаній росією війні.

Про це заявив Президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з главою Української держави Володимиром Зеленським у Києві.

Зокрема, Байден згадав, як рік тому, після початку російського вторгнення, мав телефонну розмову з Зеленським і запитав, що він, як Президент США, може зробити для нього та для України.

"Ви просили мене – згуртуйте лідерів світу. Попросіть їх підтримати Україну. Ви тоді сказали, що не знаєте, коли ми зможемо говорити знову. У ту темну ніч, рік тому, світ чекав на захоплення Києва і, ймовірно, навіть на кінець для України. Але рік потому Київ стоїть, і Україна стоїть. Мушу відзначити, що Київ захопив частину мого серця. Демократія вистояла. Америка стоїть поряд із вами, і світ стоїть разом з вами", – підкреслив Байден.

Він нагадав, що шість разів відвідував Україну як віцепрезидент США – вперше у 2009 році, тричі – у 2014 році, після Революції гідності, і знову приїхав до Києва у 2015 році, щоб звернутися до Верховної Ради України.

Перед завершенням повноважень на посаді віцепрезидента США він ще раз відвідав Україну у 2017 році.

"Тож, Президенте Зеленський, для мене честь зустрічатися з вами сьогодні тут, у Києві, а також з військовим персоналом, з розвідниками та дипломатичними командами. Всі піднялися, щоб допомогти вашій країні. Наші партнери підставляють плече у протидії воєнним злочинам (росії), які шокували весь світ", – наголосив Президент США.

Він підкреслив, що це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття.

"І ви в ній досягаєте успіху, всупереч іншим очікуванням. Ми переконані, що ви будете і надалі перемагати", – наголосив Президент США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: