fbpx
Сьогодні
12:53 20 Лют 2023

Стали відомі подробиці таємної поїздки Байдена в Київ

Президент США Джо Байден здійснив таємний візит до Києва в понеділок, прибувши після багатогодинної подорожі потягом від кордону з Польщею.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, Байден залишив Вашингтон без попередження після того, як у суботу ввечері разом з дружиною повечеряв у ресторані за межами Білого дому, що буває рідко.

У вівторок вранці Байден вже мав прибути до Варшави з дводенним візитом, і офіційні особи неодноразово заперечували, що існують будь-які інші плани. Білий дім у неділю ввечері оприлюднив розклад на понеділок, згідно з яким президент все ще перебуває у Вашингтоні, а ввечері відлітає до Варшави, хоча насправді він вже був на півдороги до України.

"Президент зробив американську підтримку України центральним аргументом своєї позиції щодо оновлення альянсу в Європі, і він сказав радникам, що хоче відзначити першу річницю вторгнення як спосіб запевнити союзників у тому, що його адміністрація залишається відданою справі", – пише видання.

Несподіваний візит Байдена відбувся за день до запланованого на вівторок виступу президента Владіміра Путіна, в якому російський лідер, як очікується, розповість про військові зусилля своєї країни на тлі ознак того, що весняний наступ в Україні вже розпочався.

У вівторок вранці Байден мав зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а пізніше вдень виступити з промовою у Варшавському замку, що створило б ситуацію, коли Байден і Путін говорили б про Україну в один і той самий день. Поки незрозуміло, чи зміниться його графік через візит до Києва.

Нагадаємо, Байден під час візиту до Києва анонсував новий пакет військової допомоги від США та додаткові санкції проти Росії за агресію.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: