fbpx
Сьогодні
15:47 18 Лют 2023

Столтенберг заявив, що Альянс підтримує членство України в НАТО, проте є ключове завдання

Союзники Північноатлантичного Альянсу підтримують майбутнє членство України в НАТО, проте зараз головні зусилля Блоку зосереджені на підтримці Києва в боротьбі з російським агресором.

Про це 18 лютого під час дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Позиція НАТО щодо майбутнього членства України залишається незмінною. Ми погодилися ще у 2008 році, що Україна стане членом Альянсу, і це залишається нашою позицією", зазначив Генсек.

Столтенберг додав, що наразі важливо забезпечити перемогу України як суверенної незалежної держави. Адже без цього немає сенсу обговорювати будь-які її відносини з НАТО в майбутньому.

Народний депутат України Олексій Гончаренко запитав чи є можливість практичних кроків з прискорення процесу вступу до НАТО під час наступного саміту Альянсу (11-12 липня).

"Тож терміновою є необхідність надати Україні військову підтримку, що союзники по НАТО та його партнери роблять кожного дня", підкреслив Столтенберг.

Водночас очільник Альянсу вважає важливим фактором для зміцнення безпеки в Європі швидке входження до НАТО Фінляндії та Швеції.

Він припустив, що цей процес може бути завершений під час саміту у Вільнюсі.

Раніше Столтенберг заявив, що Україна після своєї перемоги стане членом НАТО. За його словами, перемога – єдиний шлях Києва до тіснішої євроатлантичної співпраці.

Столтенберг також пояснив, чому Захід затягує постачання Україні винищувачів. Спочатку потрібно передати Києву вже обіцяні танки та системи ППО. А на постачання бойових літаків потрібно значно більше часу, зазначив генсек НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: