fbpx
Сьогодні
11:11 18 Лют 2023

Французький "Ашан" категорично заперечує надання допомоги російській армії

English version here

Французька мережа супермаркетів "Ашан" заявила, що не постачала товари російським військовим.

Про це мова йде у заяві компанії, опублікованій на сайті Auchan Retail.

"Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені у звіті-розслідуванні, та їхню інтерпретацію. Auchan Retail надзвичайно здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування", зазначили у повідомленні.

У компанії також заявили, що її російські магазини надають допомогу "лише цивільному населенню" і не проводили благодійні збори для армії російської федерації.

В "Ашані" повідомили, що у березні минулого року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на "збір допомоги для населення". У переліку потреб не було товарів, які могли бути б призначені для військових.

Компанія також наполягає, що не розміщувала у своїх російських супермаркетах "пункти збору гуманітарної допомоги для Донбасу".

Довідка

Нагадаємо, що The Insider, Le Monde і Bellingcat оприлюднили спільне розслідування про те, що від початку повномасштабного вторгнення російська "дочка" французького "Ашану" постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях. Для цього компанія використовувала як нібито надання гуманітарної допомоги цивільним.

В українському Auchan заявили, що шоковані розслідуванням журналістів про допомогу окупаційним військам з боку російської "дочки" "Ашану". Вони вимагають пояснень від французького офісу.

Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що обговорить зі своєю французькою колегою Катрін Колонною розслідування про діяльність "Ашану" на користь армії рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: