fbpx
Сьогодні
11:44 17 Лют 2023

У рф підвищили генерала, який наказав штурмувати "Азовсталь"

У росії новим командувачем військ Центрального військового округу зі штаб-квартирою в Єкатеринбурзі офіційно призначили генерал-лейтенанта андрія мордвічова.

Про це повідомляє «Коммерсант» із посиланням на базу даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

мордвічов у 2017 році був начальником Південно-Сахалінського гарнізону. У 2018 році його призначили першим заступником командувача та начальником штабу 41-ї загальновійськової армії ЦВО. У 2021 році перебував на посаді першого заступника командувача 8-ї загальновійськової армії ПВО.

Була інформація, що мордвічов загинув на аеродромі у Чорнобаївці в березні 2022 року, але її спростували.

Служба безпеки України у ході слідчо-оперативних дій встановила, що саме генерал мордвічов віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати "Азовсталь". Нині йому заочно оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

За даними слідства, з лютого 2022 року він керував захопленням територій Донецької області та особисто брав участь у бойових діях проти Збройних сил України. У його підпорядкування входять "1-й армійський корпус народної міліції", низка окремих мотострілкових бригад незаконних збройних формувань "днр", батальйони танковий і "Сомалі", розвідбатальйон "Спарта" і підрозділи ПВК "Вагнер".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: