fbpx
Сьогодні
20:37 16 Лют 2023

Франція відправляє в Україну першу партію з 14 бойових бронетранспортерів AMX-10RC

Франція відправляє в Україну першу партію бойових броньованих машин AMX-10RC. Перші чотирнадцять бронетранспортерів AMX-10RC перебувають на шляху до України.

Про це пише Forces Operations, повідомляє Рубрика.

У виданні зазначили:

"Ці 14 AMX-10RC, перші з кількох десятків, про які було оголошено на початку січня, це стільки ж екіпажів і менеджерів, які пройшли підготовку протягом останніх тижнів у кавалерійській школі в Сомюрі, колисці французької бронетанкової кавалерії".

Цей пакет допомоги було надіслано Україні на тлі нової зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, що була присвячена війні в Україні, йдеться у матеріалі. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню запевнив Україну у "повній, оперативні та спеціалізованій підтримці" яка буде зосереджена, зокрема, на "протиповітряній обороні, артилерії та танках".

Броньована машина AMX-10RC Франції

Довідка

Броньовані машини AMX 10-RC французького виробництва (компанія GIAT) іноді називають колісними танками. Їх можна використовувати також для вогневої підтримки піхоти під час бою, бронемашина може ефективно ховатись у складній місцевості. AMX-10 RC озброєна 105-мм нарізною танковою гарматою 105/47 F2 MECA, здатною стріляти на дальність до 2 тисяч метрів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: