fbpx
Сьогодні
09:33 15 Лют 2023

Контракти на понад $500 млн уклали Сполучені Штати щодо виробництва снарядів для України

Для того, щоб збільшити виробництво артилерійських боєприпасів для Збройних сил України, армія Сполучених Штатів Америки уклала з двома компаніями, що займаються воєнним виробництвом, контракти вартістю $522 млн

Про це пише Радіо Свобода.

Повідомляють, що контракти фінансуються коштом ініціативи Пентагону з підтримки безпеки України.

У виданні розповіли, що замовлення отримали компанії "Northrop Grumman Systems" і "Global Military Products".

Також зазначили, що відповідне рішення Штати ухвалили на тлі побоювань щодо швидкого вичерпування Україною запасів артилерійських снарядів.

Сполучені Штати планують розпочати поставки нових боєприпасів вже у березні.

Нагадаємо, у січні газета The New York Times писала, що Пентагон планує протягом 2 років збільшити виробництво артилерійських боєприпасів на 500%, випускаючи щомісяця 90 тис. снарядів.

До повномасштабного російського вторгнення в Україну американські військові заводи виготовляли 14 400 артилерійських снарядів на місяць.

Пентагон планує протягом двох років довести виробництво до 90 000 снарядів на місяць. Вже укладено відповідні договори із приватними компаніями. Такої кількості снарядів у Сполучених Штатах не виготовляли з часів Корейської війни, йшлося в публікації.

Довідка

У Брюсселі триває дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпеки навколо України.

14 лютого у штаб-квартирі Альянсу відбулася зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США в форматі "Рамштайн". У зустрічі міністрів та у роботі Контактної групи взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Як повідомляла Рубрика раніше, міністр оборони США Ллойд Остін перерахував країни, які почали підготовку до передання Україні бойових танків Leopard 2 або дали відповідне зобов'язання.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: