fbpx
Сьогодні
19:28 15 Лют 2023

Авіація ЗСУ за день завдала п’ять ударів по позиціях ворожих ЗРК, - Генштаб

Українська авіація протягом доби завдала по російських військах 16 ударів, п'ять з них – по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 15 лютого.

"Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. У той же час, наші захисники на східному фронті знищили російський вертоліт Ка-52", – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили пункт управління загарбників, три райони зосередження живої сили ворога та два його склади боєприпасів.

За даними Генштабу, попри значні втрати, російські війська не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, для чого продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Протягом доби російська армія здійснила 17 авіаційних ударів і 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Удари з РСЗВ загарбники спрямовували по цивільній інфраструктурі міста Покровськ Донецької області та по об'єктах Херсонської області, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Ворожим вогнем майже знищений житловий багатоповерховий будинок, знову обстріляна лікарня в Бериславі Херсонської області.

У Генштабі попереджають: загроза здійснення росіянами подальших авіаційних і ракетних ударів є високою по всій території України.

Повідомляється, що на Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і зс російської федерації продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На полігонах білорусі тривають заходи з бойової підготовки російських військ.

Водночас загарбники не припиняють завдавати мінометних і артилерійських ударів по позиціях Сил оборони України та по населених пунктах поблизу лінії зіткнення. Так, вогневого впливу ворога зазнали райони Янжулівки Чернігівської області, Рожковичів, Товстодубового, Білокопитового, Вовківки, Волфиного й Басівки Сумської області, а також Гранева, Красного, Вовчанська, Землянків, Рубленого, Красного Першого, Новомлинська, Дворічної та Крейдянки Харківської області.

Силами армійської авіації з території росії загарбники завдали ударів по Наумівці Сумської області, Гранову й Удах Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках із танків, мінометів і артилерії російські війська обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Крохмальне і Чернещину Харківської області, Новоєгорівку, Макіївку, Стельмахівку, Невське й Червонопопівку Луганської області, Терни, Новоселівку, Спірне, Роздолівку та Степове Донецької області.

На Бахмутському напрямку мінометних і артилерійських ударів ворога зазнали райони понад 15 населених пунктів, серед них – Миколаївка, Васюківка, Білогорівка, Веселе, Дубово-Василівка, Бахмут, Ступочки, Курдюмівка, Дружба та Майорськ.

На Авдіївському і Шахтарському напрямках під танкові, мінометні й артилерійські обстріли потрапили 14 населених пунктів, зокрема Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Микільське, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка й Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали райони понад 15 населених пунктів, серед яких – Темирівка, Малинівка, Червоне, Чарівне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів і Запорізьке Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Веселе, Львове, Тягинку й Берегове Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Встановлено, що в тимчасово окупованому Старобільську Луганської області на території хірургічного корпусу місцевої лікарні загарбники розгорнули військовий шпиталь для лікування важкопоранених російських військовослужбовців. Хірургічний корпус повністю закритий для використання цивільними особами. Станом на 11 лютого відзначене прибуття близько 20 військових вантажних автомобілів із пораненими росіянами.

У тимчасово захопленій Новій Каховці Херсонської області загарбники обшукують приватні садиби місцевого населення з метою вилучення плавальних засобів, які потім використовуються для проведення диверсійних дій і провокацій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: