fbpx
Сьогодні
13:55 14 Лют 2023

За успішну реструктуризацію держборгу Україна отримала нагороду IFR Awards 2022

Від аналітичного та новинного порталу в сфері ринків капіталу та інвестиційної банківської справи International Financing Review Україна отримала нагороду IFR Awards 2022 в номінації Financing Package and EMEA Restructuring за успіх реструктуризації державного боргу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У відомстві розповіли, що у Мінфін довелося провести операцію з управління державним боргом.

Це сталося на тлі зростання дефіциту державного бюджету до 5 млрд дол на місяць для покриття нагальних потреб держави під час війни. А також швидке скорочення міжнародних резервів.

У відомстві зазначили, що з інвесторами вдалось погодити пропозицію відкласти платежі за всіма суверенними та гарантованими державою єврооблігаціями на загальну суму близько 21,1 млрд дол за зміною умов випуску єврооблігацій.

У міністерстві наголосили, що голосування інвесторів за зміни є свідченням бажання підтримати Україну. А також знизити потенційний негативний ефект від цих інструментів на економіку України при післявоєнному зростанні.

"Ми вдячні IRF за визнання успіху операції з управління державним боргом, яку Мінфін провів разом зі своїми радниками влітку минулого року. Ми націлені продовжувати якісне управління державним боргом, забезпечуючи фінансову стабільність та прозору комунікацію з інвесторами.

Це не перша нагорода, яку ми отримали за результатами цієї транзакції, але дуже важливе визнання, що мотивує нас в ці непрості часи", – прокоментував урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Нагадаємо, що завдяки реструктуризації боргу за євробондами вдалось зекономити близько 6 мільярдів доларів бюджетних коштів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: