fbpx
Сьогодні
14:24 13 Лют 2023

росія, схоже, вже розпочала масштабний наступ в Україні, – генсек НАТО

English version here

Фото: Reuters

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, президент росії владімір путін замість готовності до миру в Україні розпочинає нові наступальні дії.

Як повідомляє "Європейська правда" з Брюсселя, про це він сказав на брифінгу в понеділок.

"Майже через рік після вторгнення Путін не готується до миру, а починає нові наступальні дії", – зазначив Столтенберг і додав, що саме тому важлива військова підтримка Києва всім необхідним на полі бою.

"Швидкість врятує життя. Якщо Путін виграє в Україні, це стане сигналом для авторитарних держав у світі" про можливість використання сили для своїх зовнішньополітичних цілей, додав генсек Альянсу.

Він наголосив, що НАТО "підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно".

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, Столтенберг уточнив, що, на його думку, повторний наступ Росії в Україні "вже почався", що видно з кількості додаткових сил, які російська сторона направляє на сході України.

"Для мене це лише наголошує на важливості вчасності у постачанні Україні зброї, обладнання, запчастин. Чим швидше ми це зробимо, тим більше життів ми врятуємо й прокладемо шлях до мирного вирішення конфлікту", – вважає генсек НАТО.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: