fbpx
Сьогодні
12:12 13 Лют 2023

Австрія не буде тренувати військових з України на танках Leopard 2, – ЗМІ

Міністерка оборони Австрії Клаудіа Таннер заперечила можливість проходження українськими військовими тренування в Австрії для керування основними бойовими танками Leopard 2.

Про це повідомляє австрійське радіо Ö1.

"Міністерка оборони (від Австрійської народної партії) Клаудіа Таннер категорично відкидає можливість навчання українських військових", – йдеться у програмі Morgenjournal із посиланням на письмову заяву очільниці австрійського оборонного відомства.

За словами Таннер, це є суверенним рішенням кожної держави –"підтримувати Україну в рамках своїх національних законів".

При цьому, міністерка додала, що "Австрія є нейтральною у військовому плані, але не у політичному, і тим більше – не у моральному плані".

Водночас, як розповів радіостанції експерт із міжнародного права Ральф Янік, нейтралітет Австрії не стоїть на заваді навчанню українських танкістів, оскільки на це є рішення Євросоюзу, членом якого є країна.

Більше того, на австрійських танках Leopard 2 наразі вже проходять навчання іноземні солдати з країн НАТО – Угорщини та Чехії.

На переконання експерта, відмова від тренування українських військових в Австрії відбувається "з політичних причин".

"Ми вважаємо за краще жити цим залишковим нейтралітетом замість того, щоб випробовувати межі, які закон бачить не так вузько", – вказав Янік на делікатну внутрішньополітичну дискусію в Австрії про нейтралітет.

Довідка

Збройні сили Австрії ("Бундесгер") мають єдиний танковий батальйон, на озброєнні якого перебувають 48 основних бойових танків Leopard-2.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: