fbpx
Сьогодні
15:37 12 Лют 2023

Посвідчення будуть діяти попри закінчення терміну: Польща спростила умови для українських водіїв

English version here

Польща розширила можливості використання українських документів, які дозволяють участь у дорожньому русі по території Польщі: водійські права будуть діяти навіть попри закінчення їх терміну дії.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Зазначають, що відповідне рішення "Про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї держави" уряд Польщі ухвалив 13 січня 2023 року.

У відомстві пояснили, що відтепер посвідчення водія, що було видане в Україні, вважатиметься дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року.

Водійські права будуть діяти навіть попри закінчення їх терміну дії.

"Також усі громадяни, які в'їхали на територію Польщі автомобілем на державних реєстраційних номерних знаках України та мають свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане в Україні, можуть вільно пересуватися по території цієї країни до 31 грудня 2023 року без виїзду в Україну", підкреслили у Мінреінтеграції.

Вказане положення стосується всіх громадян України, які легально перебувають на території Республіки Польща, в тому числі й тих, які перебували на території Польщі до 24 лютого 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: