fbpx
Сьогодні
17:59 12 Лют 2023

До Польщі прибули орендовані у США розвідувальні БПЛА MQ-9A Reaper

12 лютого, у неділю, до Польщі прибули розвідувальні дрони MQ-9A Reape, які вестимуть розвідку на східному кордоні країни.

Про це глава МО Польщі написав у твіттері в неділю, 12 лютого.

За його словами, до польщі прибули безпілотники MQ-9A Reaper класу MALE (Medium Altitude Long Endurance), орендовані у США в рамках нагальної оперативної потреби.

"Вони служитимуть у польських Повітряних силах, зокрема, вестимуть розвідку на нашому східному кордоні", – зазначив Блащак у Twitter.

Раніше Блащак повідомляв, що Польща використовуватиме орендовані дродни до тих пір, поки не придбає власну безпілотну розвідувальну систему.

Довідка

MQ-9 Reaper – це американський безпілотник, який використовують США, Британія, Франція, Іспанія та Італія. Дрон оснащений турбогвинтовим двигуном Honeywell TPE331-10, завдяки якому тривалість польоту становить 27 годин, а дальність – до 1800 кілометрів.

Оренда MQ-9 Reaper армією Польщі стала вимушеним проміжним рішенням. Так, ще в середині березня 2022 року, через декілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення рф  в Україну, Польща вирішила закупити американські розвідувально-ударні безпілотники MQ-9B Reaper "Жнець" для посилення власних можливостей.

Згодом у Польщі вирішили, що не можуть надто довго чекати свої MQ-9B Reaper, постачання яких затягується. І в у другій половині жовтня підписали договір оренди з США на поставку БПЛА. "Жнець" прибув у Польщу через три з половиною місяці.

Цей договір передбачає надання розвідувального обслуговування з використанням безпілотного розвідувального комплексу MQ-9A Reaper і триватиме, доки поляки не отримають уже власні безпілотники.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: