fbpx
Сьогодні
Фото, відео 14:47 11 Лют 2023

До вибуху 500 атомних бомб прирівняли потужність землетрусу в Туреччині, - влада країни

Фото: Скріншот з Guardian News

В уряді Туреччини прирівняли енергію, вивільнену смертоносним масштабним землетрусом з потужністю 500 атомних бомб. Станом на ранок 11 лютого підтверджено вже 20 665 жертв природного апокаліпсиса.

Про це повідомив представник Управління боротьби зі стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями (AFAD) при уряді Туреччини Орхан Татар, передає TRT Haber.

У турецькій владі повідомили, що загиблі мешкали в провінціях Кахраманмараш (епіцентр землетрусу), Газіантеп, Шанліурфа, Діярбакір, Адана, Адіаман, Османіє, Хатай, Кіліс, Малатья й Елязиг.

Фото: Твіттер \ Maxar Technologies

Фото: Твіттер \ Maxar Technologies

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються, тому кількість постраждалих ще не остаточна.

До розбору завалів залучено 31 832 турецьких рятувальників та 8294 іноземних фахівців. Загалом у роботах у зоні лиха залучено 166 095 осіб і тисячі одиниць техніки.

Фото: Скріншот з Guardian News

Гендиректор компанії Білал Екші вранці 11 лютого повідомив, що турецькі авіалінії перевезли 4099 тонн гуманітарної допомоги.

В AFAD додали, що після початкового землетрусу (вранці 6 лютого) сталося майже 2000 афтершоків у різних країнах.

"Перший землетрус магнітудою 7,7 був активним протягом 65 секунд. Тривалість руйнівного ефекту другого землетрусу склала 45 секунд", – цитує Орхана Татара газета Hürriyet.

Він сказав, що лихо принесло набагато більше руйнувань, ніж прогнозувалося.

Експерт додав, що афтершоки (повторні земні коливання) магнітудою 3,5 і 4 продовжуватимуться в регіоні "протягом тривалого часу". Можливі окремі афтершоки, що перевищать магнітуду 5 і 6.

Довідка

6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бали. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії.

Країни ЄС спрямували на допомогу Туреччині понад тисячу рятувальників, Україна відправляє команду з 87 рятувальників.

Нагадаємо, у Туреччині з-під завалів врятували українку та її 4-річного сина. Чотири дні жінка з дитиною провели під бетонними брилами в місті Іскендерун.

Після землетрусу досі не можуть відшукати під завалами чотирьох українців. Зв'язок із ними зник 6 грудня. 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: