fbpx
Сьогодні
Фото 16:40 10 Лют 2023

На Житомирській митниці викрито корупційну схему: підозри майже в половини інспекторів зміни

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань на Житомирській митниці ліквідували нову корупційну схему. Підозру отримали 5 головних інспекторів митного посту.

Про це повідомила СБУ у Telegram, пише Рубрика.

Як свідчать матеріали розслідування, протиправна діяльність чиновників призвела до збитків державі щонайменше на 3,5 млн грн.

За даними слідства, посадовці займалися махінаціями при митному оформленні вантажних автомобілів. Зокрема, вони занижували розмір платежів під час розмитнення автівок, які імпортували з ЄС.

СБУ ліквідували нову корупційну схему на Житомирській митниці

"Схема" працювала завдяки комерційній фірмі, що займається імпортом.

Ця фірма надавала митникам підроблені іноземні технічні паспорти з виправленими датами виробництва та першої реєстрації вантажівок. Через такі маніпуляції автомобілі "молодшали", а обов'язкові митні платежі до держбюджету кардинально зменшувалися.

Митники "не помічали" цих порушень та не здійснювали належну перевірку поданих до розмитнення документів.

У ході розслідування задокументовано ввезення і продаж доброчесним покупцям більше двох десятків вантажних автомобілів.

Наразі 5 головним інспекторам митного посту "Житомир Центральний" повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Зараз ДБР та СБУ проводять спільну операцію з обшуками по всій вертикалі митниці.

Довідка

Наразі розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.

За попередніми оцінками, щомісячно оборудки на митниці вимивали з державного бюджету орієнтовно до 10 мільярдів гривень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: