fbpx
Сьогодні
09:06 10 Лют 2023

Армія рф готує масований ракетний удар по Україні, – Гуменюк

English version here

Війська російської федерації готують масований ракетний удар по території України, але не виключені й точкові удари по конкретних об'єктах.

Про це керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Знову ворог готує проти нас такого плану дії, які дуже схожі на масовану ракетну атаку. Як ми попереджали, спочатку йде хвиля "Шахедів", які розвідують напрямки роботи протиповітряної оборони і намагаються влучити в об'єкти критичної інфраструктури, а далі ворог готує ракетний удар", – сказала вона.

Гуменюк зауважила, що після так званої розвідувальної хвилі "Шахедів" цілком імовірна хвиля масованих ракетних ударів по території України. При цьому вона не виключає, що можуть бути і точкові ракетні удари по конкретних об'єктах.

Гуменюк підкреслила: "Те, що "Шахеди" (йдеться про атаку в ніч на 10 лютого) були спрямовані по тих регіонах, які мають промислове значення, зокрема Дніпропетровщина, Запоріжжя, Вінниччина, говорить про вишукування систем протиповітряної оборони і підготовку до атаки на об'єкти критичної інфраструктури".

Також вона поінформувала, що війська рф вивели в Чорне море на бойове чергування три ракетоносії: два надводні та один підводний. За її словами, сумарний залп – до 20 "Калібрів". Крім того, наразі спостерігається активність ворожої стратегічної і тактичної авіації, що також може свідчити про підготовку масованого ракетного удару.

Як повідомлялося, уночі російські війська атакували критичну інфраструктуру в різних регіонах України.

Наразі в Україні оголошена повітряна тривога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: