fbpx
Сьогодні
13:34 08 Лют 2023

Вивіз з Австрії українських дітей до рф: на знак протесту Лубінець порізав членський квиток Європейського інституту омбудсмана

Фото: Фейсбук/ Дмитро Лубінець

Через незаконний вивіз членом організації з Австрії до російської федерації двох українських дітей, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що виходить зі складу Європейського інституту Омбудсмана та демонстративно пошматував членський квиток організації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook українського омбудсмена.

"Надіслав терміновий лист членам Європейського інституту омбудсмана про вихід із цього об'єднання. Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, "правозахисник Європейського інституту омбудсмана (ЄІО)" вивіз на територію РФ.

За інформацією ЗМІ, це зробив доктор Йозеф Зігеле, Генеральний секретар ЄІО, член правління ЄІО та заступник омбудсмана Тіролю. Владою Австрії розпочате офіційне розслідування щодо дій Й. Зігеле", зазначив Лубінець.

Омбудсмен підкреслив, що дії Зігеле є порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Лубінець також заявив, що насильницька передача дітей у цій ситуації "є однією з ознак геноциду".

За словами українського омбудсмана, в ЄІО не провели внутрішнього розслідування та не наклали санкції на Зігеле. Президент організації не відповів на запити Лубінця.

"Звернувся до колег, які є членами Інституту, розглянути можливість негайного виходу із Європейського інституту омбудсмана та засудити дії його керівництва", – підкреслив він.

Нагадаємо, що за даними Офісу Генерального прокурора, до росії депортовано 16168 дітей. За період воєнних дій додому повернули 173 неповнолітніх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: