fbpx
Сьогодні
21:57 08 Лют 2023

Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні, – прем'єр Британії

Британські основні бойові танки "Челленджер 2", які будуть доставлені в Україну наступного місяця, змінять ситуацію на полі бою.

Про це заявив Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на пресконференції у середу разом з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Шлях з України до Великої Британії був добре протоптаний за останні шість місяців: 10 тис. ваших солдатів пройшли військову підготовку, і щотижня їх прибуває все більше. Лише кілька днів тому десятки з них прибули, щоб навчитись керувати нашими танками "Челленджер 2″. Мені сказали, що вони вже опановують мистецтво керування цією складною 62-тонною зброєю, яка незабаром змінить ситуацію на полі бою у вашій країні", – сказав Сунак.

Він запевнив, що Сполучене Королівство завжди буде поруч з українцями – "вірними і непохитними друзями". "Ми обидва знаємо, що неймовірна сила та надихаюча хоробрість українського народу врешті-решт переможе тиранію. Саме тому ми тренуємо і озброюємо його технікою, необхідною для відсічі російським військам", – заявив британський прем'єр.

Він додав, що Британія прискорить доставку свого обладнання та обладнання союзників до України, "щоб забезпечити його доставку на фронт найближчими днями і тижнями, а не місяцями чи роками".

"Українські екіпажі, які прибули минулого тижня, будуть використовувати танки "Челленджер 2″ для захисту суверенної території України вже наступного місяця", – заявив Сунак.

Він повідомив, що Сполучене Королівство розширить тренувальну програму для українських військових, у рамках якої лише за останні шість місяців було підготовлено 10 тис. військовослужбовців, морських піхотинців і пілотів винищувачів, щоб "забезпечити Збройним силам України здатність захищати свою країну впродовж наступних поколінь".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: