fbpx
Сьогодні
Фото 16:16 08 Лют 2023

STEM is FEM та БУР відкривають збір на ремонт житла сім'ї переселенців, яка двічі пережила окупацію

Благодійний збір грошей для сім'ї переселенців запускають громадські організації STEM is FEM та "Будуємо Україну Разом". Його мета — нафандрейзити 65 тисяч гривень, аби зробити ремонт в кімнаті для дітей родини Лаврових.

Про це інформує Рубрика.

Посилання на фото будинку та родини: https://drive.google.com/drive/folders/11mCRmUNTQvfjJ6mkJLdg31buCcZ5X0nu

У 2017 сім'я виїхала з окупованої Горлівки — невдовзі у подружжя мала народитися друга донька. Спочатку родина оселилася в Гостомелі, саме там старша донька пішла в перший клас. Та з часом оренда житла стала для них непідйомною і восени 2021 року Лаврови були вимушені переїхали до невеликого будинку у селі Здвижівка на Київщині. Будівля була в занедбаному стані, та сім'я власними силами, як могла, робила ремонт та налаштовувала свій побут.

Але їхні плани, як і плани мільйонів українців, зруйнувало повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У 2022 році родина Лаврових вдруге опинилась в окупації — і прожила в ній місяць, поки село не звільнили.
Зараз сім'я продовжує жити у Здвижівці. Однак після таких важких подій зовсім не має грошей на ремонт — а тому двоє дівчат, їхні батьки та бабуся вимушені тіснитися в одному приміщенні.

збір для допомоги сім'ї переселенців

Наразі одинадцятирічна Дар'я ходить в п'ятий клас, любить збирати Lego та грати у комп'ютерні ігри. П'ятирічна Ліза відвідує дитсадок. Їй подобається малювати, а ще дівчинка хоче завести собаку — та зараз сім'я не може її собі дозволити, адже немає паркану по периметру двора. Родина, що двічі пережила окупацію, мріє про перемогу України у війні та визволення рідного дому. А ще обидві дівчинки мріють про власну кімнату.

збір для допомоги сім'ї переселенців

Саме тому STEM is FEM та "Будуємо Україну Разом" вирішили втілити їхню мрію і відремонтувати одне з приміщень будинку — аби Дар'я та Ліза нарешті мали свій простір.

Наталія Князева, локальна координаторка активностей БУР розповідає:

"Про Лаврових я дізналась після деокупації, коли ми розвозили продукти родинам. Сусіди сказали, що є сім'я з малими дітьми. Якийсь час в них не було роботи, та й умови, в яких вони живуть, хорошими не назвеш. За кілька місяців пошуків вони влаштувались двірниками в Бучі. Але цих коштів, звісно, на ремонт не вистачає – лише на базові потреби. Ці люди дуже працьовиті, просто так склались обставини, що вони все втратили".

Щоб відремонтувати житло сім'ї Лаврових, буде проведено три "БУРчики" — локальні акції допомоги людям у скруті. Роботи виконуватимуть професійні майстри та місцеві волонтери. До заходів також долучаться учасниці проєктів STEM is FEM.

збір для допомоги сім'ї переселенців

Під час ремонту двоє фахових майстрів займатимуться проведенням в кімнату електрики, монтажем даху та встановленням дверей. До менш складних робіт — обшивки, грунтування та та шпаклювання стелі й стін, а також укладання лінолеуму та встановлення плінтусу — будуть залучені волонтери.

збір для допомоги сім'ї переселенців

Вартість необхідних для цих робіт матеріалів та обладнання складає 65 тисяч гривень.

Допомогти сім'ї можна, переказавши гроші за цими реквізитами:

  •  Приватбанк:
    ЄДРПОУ/ДРФО 43493499, МФО 305299,
    Номер рахунку: № UA753052990000026007016713268
    Призначення: пожертва для допомоги сім'ї Лаврових
  •  Paypal: [email protected]
  •  Монобанк: https://send.monobank.ua/jar/76KwkHGh5S

Громадська організація STEM is FEM, ініційована засновником Roosh Сергієм Токарєвим, займається популяризацією STEM-спеціальності серед дівчат. Один з проєктів ГО — освітній курс з урбаністики. На ньому учасниці вивчають основи містобудування і архітектури, а ще — готують власні проєкти з відбудови українських міст.

Голова ГО STEM is FEM Єлізавета Коренко зазначає:

"Наші учасниці працюють над проєктами для трьох локацій у трьох громадах, які постраждали під час повномасштабного вторгнення. Після захисту робіт журі обере найкращі — саме їх ми пропонуватимемо реалізувати на місцях. А ще ми організовуємо відкриті лекції від урбаністів та архітекторів зі світовими іменами. На прикладах власних проєктів вони розказують слухачам, як можна покращити міський простір при відбудові України".

Довідка

Будуємо Україну Разом — громадська організація, яка створює можливості для молоді творити зміни в країні через волонтерство. БУР був створений у 2014-му році як ініціатива, яка розвиває молодь через волонтерство. За цей час ми пройшли шлях від проєкту Української освітньої платформи (до 2021-го р. — Львівська освітня фундація) до незалежної організації, виросли від декількох таборів до великої спільноти, об'єднаної цінностями різ(в)ності, відповідальності, довіри та віри в Україну.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: