fbpx
Сьогодні
19:51 08 Лют 2023

США в ООН відкидають твердження, що оборонна допомога Україні перешкоджає припиненню війни

English version here

Сполучені Штати категорично відкидають будь-які твердження, що поставки допомоги Україні для її самозахисту від російської агресії начебто перешкоджають припиненню війни.

З такою заявою виступив у середу під час засідання Радбезу ООН заступник постійного представника США при Організації посол Ричард Міллс, передає "Укрінформ".

"Ми однозначно відкидаємо уявлення про те, що самооборона України є перешкодою для припинення цієї війни. Ніхто не хоче миру в Україні більше, ніж самі українці. Йдеться про порушення суверенітету й територіальної цілісності України, а не росії", – заявив представник США.

Він зауважив, що кремль і його «рупори» вдаються до термінології про «мирне врегулювання» та «мирні переговори». Однак росія не робить жодних кроків, які забезпечили б цей процес, зокрема щодо виведення своїх сил з України.

"росія знову й знову намагається використати Раду безпеки, щоби відвернути увагу міжнародної спільноти від власної збройної агресії проти країни-члена ООН", – наголосив американський посол.

Міллс нагадав, що росія ініціювала засідання Радбезу на тлі повідомлень про її підготовку до нового масштабного наступу на Україну.

"Якщо росія хоче говорити про небезпечні поставки зброї в цій Раді, нехай вона буде відвертою про сотні іранських безпілотників, які Тегеран передав рф в порушення резолюції 2231 Ради безпеки", – продовжив представник США.

Він нагадав, що росіяни використовують ці дрони для атак по мирній критично важливій інфраструктурі України в розпал зими.

Міллс також нагадав про переносні ракетні установки, які КНДР поставила російському ПВК «Вагнер» у порушення резолюції Ради безпеки ООН, за яку свого часу голосували самі ж представники рф.

"Всі, хто серйозно ставиться до миру в Україні, мають закликати росію дотримуватися статуту ООН, припинити її безжалісні бомбардування та вивести її сили з території України", – наголосив представник США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: