fbpx
Сьогодні
14:50 08 Лют 2023

Мешканець столиці, який коригував удари по Києву з "Градів" та "Смерчів", отримав 15 років в'язниці

За державну зраду киянина, який передавав ворогові позиції ЗСУ суд визнав винним та виніс покарання у вигляді 15 років ув'язнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Київську міську прокуратуру, СБУ.

У прокуратурі повідомили, що суд визнав винним 58-річного мешканця Києва у державній зраді та засудив до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор довів, що обвинувачений після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну створив телеграм-канал, у якому поширював текстові повідомлення та статті антиукраїнського характеру.

Використовуючи вказаний телеграм-канал, киянин передавав представнику збройних сил російської федерації інформацію про розташування військової техніки та підрозділів ЗСУ на території міста Києва.

Прокуратура наголошує, що за координатами зрадника надалі ворог неодноразово здійснював обстріли зазначених підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та 4 особи отримали тілесні ушкодження.

Окрім того, зловмисник закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Силовики наголосили, що колаборанта затримали ще у березні 2022 року.

Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили електронні файли з переліком і координатами українських військових об'єктів.

У прокуратурі додали, що 6 лютого 2023 року Солом'янський районний суд міста Києва оголосив йому вирок.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: