fbpx
Сьогодні
15:59 07 Лют 2023

ЗМІ: випробування гаубиць RCH155 розпочалися у Німеччині: їх першими отримає Україна

English version here

Фото: Welt

У Німеччині почалися випробування артилерійської установки RCH155. Ці гаубиці першою замовить Україна.

Про це повідомляє німецьке видання Welt.

"Випробування вже розпочато, першим замовником буде Україна", зазначили у повідомленні.

Довідка

Сучасна артилерійська установка RCH155 від Krauss-Maffei Wegmann є наступним поколінням гаубиць. САУ використовує 155-мм снаряди, як і Panzerhaubitze 2000.

Проте базується на машині Boxer, яка має 8 коліс, і розвиває швидкість понад 100 км/год (на відміну від гусеничної Panzerhaubitze 2000).

Нова установка має величезні переваги, насамперед можливість вести вогонь під час руху, що ускладнює її виявлення та враження. Стріляє дев'ятьма снарядами на хвилину, які потім вражають цілі на відстані від 40 до 50 кілометрів або навіть більше, залежно від типу боєприпасів.

Екіпаж RCH155 складається з 2 людей, а не 5, як на Panzerhaubitze 2000.

"З Panzerhaubitze 2000 військові завжди покладалися на стратегію "стріляй і кидайся", тобто веди вогонь, а потім тікай", підкреслюють у виданні.

САУ Panzerhaubitze 2000 вже є однією з найпотужніших артилерійських озброєнь у світі. Бундесвером вона використовувалася з 1998 року. Нагадаємо, що Німеччина разом з Нідерландами поставила в Україну 14 одиниць таких САУ.

Ще в липні 2022 року Україна звернулася до Берліна з проханням про поставку сучасної гаубиці. В грудні уряд ФРН дав добро на продаж.

Це робить Україну першим замовником однієї з найсучасніших німецьких видів зброї. Видання пише, що вартість замовлення сягне близько 216 мільйонів євро які профінансує Федеральний фонд допомоги Україні.

Згідно зі списком військової допомоги Україні на сайті федерального уряду, Берлін планує поставити Україні 18 RCH155. Утім, це здається нешвидкою перспективою. Експерти називають 30 місяців.

Нагадаємо, що саме Україна стала також першим 2користувачем" системи протиповітряної оборони Iris T, якої досі немає на озброєнні Бундесверу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: