fbpx
Сьогодні
21:29 06 Лют 2023

ЗМІ: Зеленський може відвідати саміт глав держав та урядів ЄС у Брюсселі

English version here

Фото: facebook.com.koleso0506

Прессекретар голови Євроради Шарля Мішеля підтвердив, що президента Зеленського запрошено на саміт 9 лютого, на якому обговорюватимуться питання України, міграції та відповідь блоку на закон США щодо зниження інфляції. Проте, проблеми безпеки можуть зірвати плани поїздки українського лідера.

Про це повідомляє Belga, пише Рубрика.

За інформацією журналістів, очікується, що голова української держави також виступить на спеціальній сесії Європейського парламенту.

3 лютого, під час саміту "Україна-ЄС" у Києві президент, відповідаючи на питання щодо перспективи поїздки до Брюсселя, заявив, що такий візит складний з точки зору безпеки.

"Чесно кажучи, якщо я кудись поїду, то є великі ризики. Це правда", — зазначив він тоді.

Прессекретар голови Європейської ради Шарля Мішеля підтвердив, що Володимира Зеленського запрошено на саміт. Проте представник президента Європарламенту Роберти Мецоли та речник президента України Сергій Никифоров відмовилися від коментарів на цю тему.

Повідомляється, що 9 лютого вже заплановано зустріч 27 лідерів ЄС на саміті, де обговорюватимуться питання України, міграції та відповідь блоку на закон США щодо зниження інфляції.

Довідка

1 лютого польські ЗМІ писали, що Володимир Зеленський може відвідати Польщу для зустрічі з президентами Польщі та США Анджеєм Дудою та Джо Байденом. Очікується, що український лідер представить мирний план і порушить питання гарантій безпеки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: