fbpx
Сьогодні
15:34 06 Лют 2023

Верховна Рада визнала ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією

English version here

Фото: kanaldom.tv

Верховна Рада Україна визнала приватну військову компанію "Вагнер" Євгена Пригожина міжнародною злочинною організацією.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, проєкт постанови 8397.

За постанову 8397 проголосували 333 депутати.

Крім того, Рада 336 голосами схвалила постанову 3735 про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, "члени ПВК "Вагнер" відповідальні за численні випадки неправомірного і необґрунтованого воєнною необхідністю застосування зброї проти мирного населення України, акти жорстокості і жорстокого поводження, примусового переміщення цивільних осіб, зґвалтування, викрадення дітей, масові страти, збройні напади на заклади освіти, охорони здоров'я, культові споруди тощо".

Також автори проєкту постанови підкреслили, що бійці "Вагнера" причетні до дестабілізації, порушення прав людини та незаконних операцій із природними ресурсами у країнах Африки (ЦАР, Малі, Лівія) та Близького Сходу (Сирія), що свідчить про міжнародний характер їхньої злочинної діяльності.

Тож парламент звернувся до урядів і парламентів країн світу визнати ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

Коментуючи це рішення парламенту, керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив: "Готуємося знищити "Вагнер" як складову міжнародного тероризму. Сьогоднішнє визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією у Верховній Раді – це крок до притягнення їх до відповідальності".

"Україна буде звертатися до судів держав-союзників, а також у подальшому це вплине на конфіскацію російських активів", – додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: