fbpx
Сьогодні
Відео 21:56 03 Лют 2023

Зеленський повідомив, що Україна разом з ЄС проведе реформу системи дитячих інтернатів

Фото: facebook.com.koleso0506

Президент України Володимир Зеленський зауважив, що в Україні замість інтернатів заплановано створити систему дитячих будинків сімейного типу.

Про це пише Рубрика з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

За словами Зеленського, під час саміту Україна та Євросоюз досягли конкретики по дуже важливих питаннях, зокрема стосовно реформи системи дитячих інтернатів у країні.

"У нашій країні ми за допомогою ЄС замінимо систему дитячих інтернатів іншою системою, більш цивілізованою та дружньою для дітей, які, на жаль, не мають батьківського пікулвання", – зауважив президент.

Він підкреслив, що у дітей має бути родина, тому їх виховання у дитячих будинках сімейного типу – це точно значно краще, ніж стара система інтернатів.

"Ми зробимо цю реформу, буде створено відповідний офіс, вже окреслені попередні домовленості", – констатував Зеленський.

Володимир Зеленський раніше зазначив, що це не лише інституційна зміна.

"Війна підштовхує нас, тож, це – важлива цивілізаційна зміна для України. Це зовсім інше ставлення до людини, інше – правильне – ставлення до родини, до суспільства загалом", – наголосив очільник держави.

Довідка

Рубрика повідомляла, що президент Зеленський зазначив: Україна та Євросоюз мають розуміння того, що переговори щодо членства нашої країни в блоці можуть розпочатися вже цього року.

У Києві сьогодні, 3 лютого, відбувся саміт Україна-ЄС. У його рамках Україну відвідали голова ЄК Урсула фон дер Ляєн та голова Євроради Шарль Мішель. За підсумками саміту ЄС офіційно заявив про підтримку української "формули світу".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: