fbpx
Сьогодні
11:36 01 Лют 2023

Співпрацював з бойовиками "ДНР": президенту "Мотор Січі" Богуслаєву оголосили нову підозру

Про нову підозру у сприяння діяльності терористичної організації повідомили правоохоронці президенту "Мотор Січі" В'ячеславу Богуслаєву.

Про це повідомляє СБУ.

У пресслужбі повідомляють, що за даними слідчих, Богуслаєв після початку повномасштабної війни фінансував незаконну "ДНР". А саме, сплачував бойовикам так звані податки й збори.

До того ж, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року контролюють бойовики на окупованій Донеччині.

Метою співпраці було постачання авіакомпонентів до підприємств військово-промислового комплексу рф.

У СБУ повідомили, що завдяки цьому самопроголошена "ДНР" отримала понад 290 мільйонів російських рублів "податків" від продажу авіапродукції на потреби росії.

Отримані гроші спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти України на східному фронті.

Тому силовики повідомили Богуслаєву про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ст. 258-3 ККУ).

Санкція статті передбачає до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Окрім того, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад 20 медалей, грамот і почесних нагород Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва рф.

Довідка

Наприкінці жовтня 2022 року затримали ексвласника та почесного президента підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Так, українське підприємство постачало запчастини до гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", Ка-52 "Алігатор" та Мі-28Н "Нічний мисливець", які використовували у війні проти України.

В СБУ опублікували аудіозаписи розмов Богуслаєва та російського чиновника. У спецслужбі кажуть, що частину розмов записали ще у 2021 році. А деякі аудіо підтверджують, що Богуслаєв співпрацював із росією навіть після 24 лютого та обстрілу заводу.

На початку листопада 2022-го СБУ арештувала все майно Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Йде мова про гроші у гривневому еквіваленті, транспорт і нерухомість. Усе це коштує майже мільярд гривень.

Після цього стало відомо, що "Мотор Січ" та ще низка важливих підприємств перейдуть у власність держави.

Вилучені активи набули статусу військового майна. Управління ними здійснюватиме Міністерство оборони України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: