fbpx
Сьогодні
13:26 29 Січ 2023

Ціна поразки значно вища за ціну боротьби: Залужний звернувся з закликом уберегти Україну від нових спроб російської агресії

Валерій Залужний. Фото: GETTY IMAGES

Щоб вигнати російських окупантів зі своєї землі, українці мають бути мужніми; а ще сильними, щоб перемогти ворога й не дати йому зробити нові спроби захопити країну.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з нагоди 105-тих роковин бою під Крутами.

Залужний нагадав про героїчний спротив більшовицькій навалі, який чинили учасники битви під Крутами понад сто років тому

Саме тоді українці, зокрема студенти, прийняли бій на однойменній залізничній станції і зупинили більшовицькі війська 1918 року.

Очільник ЗСУ зауважив, що сьогодні українці, як і тоді, змушені захищати свою державу зі зброєю в руках.

Головнокомандувач наголосив, що ціна боротьби є дуже високою, проте ціна поразки буде значно вищою.

"Памʼять робить нас сильнішими. Українські воїни під Крутами віддали життя, але захистили незалежність і вибороли міжнародне визнання для своєї молодої держави. Сьогодні ми гідно продовжуємо їхню справу. Як узимку 1918-го, так і 2022-го кращі з кращих стали на захист Києва та всієї України від російської навали", – написав Залужний.

Він визнав, що Україна, виборюючи свободу у війні з російськими заграбниками, платить високу ціну. Однак, як свідчить історія, припинивши спротив, українці втратять набагато більше.

"Ціна боротьби є високою. Але ціна поразки, і ми це знаємо з уроків історії, є значно вищою. Тому ми не зупинимося, доки не виженемо віковічного ворога з нашої землі. Маємо бути сильними настільки, щоб перемогти й убезпечити державу від нових спроб збройного захоплення", – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що 29 січня Україна відзначає День пам'яті Героїв Крут.

Цього дня 1918 року до 600 українських бійців, серед яких було чимало студентів, стали до бою з більшовицькими військами. Вони з 1917 року намагалися окупувати Україну. Більшовицькі сили оцінювалися у 4-7 тис.

Бій під Крутами призупинив просування більшовицьких військ. Він дав змогу УНР утримати Київ до завершення переговорів із країнами Четверного союзу (Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною та Болгарією).

9 лютого 1918 року було підписано Берестейський мирний договір. УНР було визнано самостійною державою. Її армія здобула підтримку німецької та австро-угорської армій у боротьбі з більшовиками.

Нагадаємо, 26 січня Залужний і генерал Міллі обговорили новий пакет військової допомоги Україні. Також темою розмови стало те, як найшвидше прийняти на озброєння ЗСУ нові зразки військової техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: