fbpx
Сьогодні
12:49 28 Січ 2023

Ліки проти рідкісного типу раку крові: у Сполучених Штатах затвердили препарат проти цієї недуги

Препарат Eli Lilly для лікування рідкісної форми раку крові схвалило Управління з продовольства і медикаментів США (FDA).

Про це йде мова на сайті компанії.

Як зазначають, ліки мають назву Jaypirca.

Схваленню препарату передували клінічні дослідження. З 120 пацієнтів, які перебували ранній та середній стадії, 50% відреагували на препарат, а 13% досягли ремісії.

Дослідники оцінювали ефективність дози 200 мг як максимально допустиму кількість препарату на добу, але до появи токсичності для інших систем організму.

Цим препаратом лікуватимуть рідкісний тип раку крові, який починається з лейкоцитів у лімфатичних вузлах і агресивно поширюється на інші частини тіла.

У компанії повідомили, що препарат має доведену ефективність для пацієнтів з рецидивом або рефрактерною (несприйнятливою) мантійно-клітинною лімфомою.

"Схвалення Jaypirca є важливим прогресом для пацієнтів з рецидивом або рефрактерним МКЛ, які наразі мають обмежені можливості та історично мали поганий прогноз після припинення лікування ковалентним інгібітором тирозинкінази Брутона (ВТК)", – сказав професор онкологічного центру Техаського університету Майкл Ван.

Очікують, що пацієнти з мантійно-клітинною лімфомою, які пройшли щонайменше два курси хімієтерапії, зможуть придбати препарат найближчими тижням, повідомляє Reuters.

Гуртова вартість становитиме 21 тисячу доларів США на місяць за дозу 200 мг.

У компанії очікують, що впродовж року FDA схвалить ще 4 препарати, одним з яких є ліки проти ожиріння.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: