fbpx
Сьогодні
19:24 23 Січ 2023

ЄС афішував саміт у Стамбулі до річниці вторгнення рф в Україну

Фото: голова представництва ЄС у Туреччині Ніколаус Меєр-Ландрут

У столиці Туреччини до річниці російсько-української війни відбудеться великий саміт. Про це заявив голова представництва Європейського союзу у Туреччині, посол Ніколаус Меєр-Ландрут.

З посиланням на турецьке інформаційне агентство Anadolu, про це пише Рубрика.

За словами представника ЄС, саміт має пройти 22 лютого і на нього буде запрошений український урядовець.

"Це також спосіб висловити нашу підтримку Україні. Минулого року, 24 лютого, початок російської агресії був визначальним моментом в європейській історії. Європейська історія – це наша спільна географія. Люди часто посилаються на історію безпеки США 11 вересня. Це був момент змін. Я можу сказати, що 24 лютого 2022 року існує така ж важлива ситуація з безпекою в Європі. У нас на нашому континенті війна, жорстока велика війна, війна з наслідками далеко за межами Європейського континенту", – підкреслив посол.

Меєр-Ландрут наголосив, що на саміті обговорюватимуться геополітичні та економічні наслідки війни, і зауважив, що результати війни вже вийшли за межі України і торкнулися всіх.

Довідка

Рубрика писала, що Європейський союз планує запровадити 10-й пакет санкцій проти росії у річницю повномасштабного вторгнення до рф.

А Європейський союз може ухвалити нові санкції проти білоруського режиму вже у лютому. Ймовірно, що це відбудеться на саміті ЄС-Україна.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: