fbpx
Сьогодні
14:15 20 Січ 2023

"Це символ усього українського народу": Наєв у День пам'яті захисників Донецького аеропорту

День пам'яті захисників Донецького аеропорту. Сьогодні вшановують воїнів, які загинули під час оборони летовища. Тривала вона 242 дні.

Найкривавіші зіткнення відбулися у січні 2015-го. Тоді російсько-окупаційні війська бомбили будівлю та інфраструктуру ДАПу. 13 січня впала диспетчерська вежа. А 19-го – бойовики підірвали перекриття нового терміналу. Наступного дня був другий підрив.

У захисті будівлі героїчно загинула понад сотня військовослужбовців. Їх назвали "кіборгами". Ці події почали згадувати висловом – вони вистояли, не витримав бетон.
Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв ушанував пам'ять воїнів, які потрапили під смертельний шквальний вогонь російських терористів.

"Наші відважні оборонці – це символ усього українського народу, що з честю і без вагань відстоюють державний суверенітет і територіальну цілісність країни. Українська незламність та сила духу і сьогодні є взірцем героїчної оборони країни. "Азовсталь", важкі, виснажливі бої за Харків та Авдіївку, Сєверодонецьк та Попасну, захисники Бахмута та Соледара і зараз пишуть новий розділ доблесних і самовідданих геройських вчинків", – сказав Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: