fbpx
Сьогодні
20:36 17 Січ 2023

Резніков сказав, за скільки часу США навчать українських військових керувати Patriot

Міністр оборони України Олексій Резніков подякував силам оборони та іноземним партнерам за підтримку України у боротьбі з окупантами та розповів, за скільки часу Штати навчать українських офіцерів керувати Patriot.

Про це повідомляє Арміяінформ.

«Сьогодні воюють і наші ЗСУ, і Національна гвардія України, і прикордонники, і СБУ, і ГУР МОУ, і ДСНС, і цивільні люди, які забезпечують сьогодні цей переможний рух — це те, що надихає весь світ. І сьогодні, повірте мені як міністру оборони, який комунікує з міністрами оборони наших дружніх країн, так званий клуб Рамштайн — це понад 50 країн. Всі вони кажуть: «Ми з вами до кінця, і кінцем ми вважаємо вашу перемогу на полі бою». Це дуже важливо", — відзначив Резніков.

Міністр оборони України наголосив на тому, що сьогоднішні успіхи на полі бою були б неможливими без суттєвої допомоги іноземних партнерів.

«Раніше ми навіть мріяти не могли про те, що нам дадуть, наприклад Patriot, вартість якого мільярд доларів, а підготовка, яка становить 10 місяців, мінімальна. Сьогодні ж є рішення, що наших офіцерів підготують за 10 тижнів. Такі зобов'язання взяли на себе американські партнери», — сказав Резніков.

Він висловив сподівання стосовно того, що нинішній рік стане для нашої країни переможним.

«Я вірю, що цей рік стане роком перемоги. Ми постійно говоримо про це з партнерами, і вони вірять в нашу з вами перемогу. Вони хочуть вже сьогодні бути партнерами цієї перемоги, їм подобається ця ідея, вони смакують це слово. Приклад вам розкажу навіть. На День Незалежності я хотів відзначити наших партнерів державними нагородами. Коли я їхав на «Рамштайн», то повіз їх (нагороди – ред.) із собою, але юридична процедура не дозволила їх вручити. Тоді я запропонував Ллойду Остіну, що можу передати нагороди пізніше через посла чи аташе. На що він поплескав мене по плечу та сказав, що йому не потрібні нагороди чи медалі, і що якщо я дійсно хочу зробити йому приємно, то маю занурити цю медаль у Дніпро, коли звільнять Херсон (це було до Херсонської кампанії). Звісно, коли це відбулося, я написав йому смс зі словами: «Так, зроблено, медаль у Дніпрі», — розповів Резніков.

Міністр оборони відзначив працівників критичної інфраструктури, комунальників, волонтерів, медиків та представників інших професій Київської області та міста Київ, чий професійний внесок допомагав Україні давати відсіч ворогу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: