fbpx
Сьогодні
17:50 11 Січ 2023

Зеленський пропонує членам НАТО створити механізм прискорення інтеграції України до Альянсу

Президент Володимир Зеленський вважає за доцільне започаткування Північноатлантичним Альянсом механізму прискорення інтеграції України до НАТО.

Про це він заявив під час пресконференції за результатами другого саміту Люблінського трикутника у Львові, повідомляє Укрінформ.

"Готуємось до нових кроків, які будуть все більше поєднувати український оборонний досвід, нашу міцність, силу і силу всієї євроатлантичної спільноти. Було би максимально ефективним і таким, що відповідає реальності та нашому оборонному потенціалу, рішення держав-членів НАТО про започаткування механізму прискорення інтеграції України до Альянсу, так як це було у випадку Швеції та Фінляндії", – зазначив глава держави.

Він зауважив, що Україна має повну підтримку литовських і польських партнерів у євроатлантичній інтеграції і розраховує на "відчутний прогрес" у цьому напрямку під час Вільнюського саміту НАТО вже цього року.

"Що стосується Вільнюса (де відбудеться саміт НАТО у липні цього року – ред.) – на сьогодні просто підтримки України і просто підтримки у вигляді риторики про "відкриті двері" недостатньо для України, а саме недостатньо для мотивації нашої держави, а якщо бути ще конкретніше – не достатньо для мотивації наших воїнів. Тому для нас потрібні кроки вперед… Рішення буде у Вільнюсі, ми дуже очікуємо потужні кроки, ми очікуємо на щось більше ніж просто "відкриті двері", тому це і буде важливим сигналом", – сказав глава держави, відповідаючи на запитання, які його очікування від саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі.

Зеленський додав, що, наприклад, перспектива кандидатства в ЄС мотивує Україну і суспільство.

"Кандидатство мотивувало відкриття діалогу про вступ до ЄС цього року. Бажано і важливо мотивувати… так само як і кроки вперед на Вільнюському саміті. Нам потрібно мотивувати разом всю нашу державу і спільно всі держави Альянсу", – додав Президент.

Довідка

Президент Володимир Зеленський у середу перебуває у Львові, де зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою і Литви Гітанасом Наусєдою.

Україна 30 вересня підписала заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.

Черговий саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: