fbpx
Сьогодні
11:00 11 Січ 2023

В американському штаті Каліфорнія набрав чинності закон про заборону продажу натурального хутра

Фото ЕРА

Каліфорнія офіційно стала першим штатом у США, який заборонив продаж та виробництво натурального хутра.

Про це пише WWD.

У виданні зазначили, що закон робить незаконними "продаж, виставлення на продаж, обмін чи інше розповсюдження хутряних виробів за будь-яку винагороду".

Проте є виключення, він не стосується хутряних виробів, що вже були у вживанні. Хутряні речі з цієї категорії можуть продаватися в некомерційних комісійних магазинах та секонд-хендах.

Директорка Каліфорнійського товариства захисту тварин США Дженні Берг подякувала владі штату за таке рішення.

Рятуємо планету: 10 еко-рішень у 2021, які вас здивують

"Ми вдячні Каліфорнії за те, що вона виступила проти жорстокої хутряної промисловості. Адже вирощування та вбивство тварин тільки заради шуби, шапки чи іншого продукту є архаїчним.

Сьогодні існують гуманні та більш екологічні альтернативи", — сказала зоозахисниця.

За даними WWD, великі магазини Macy's, Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue та Neiman Marcus вже припинили продаж хутра та закрили свої хутряні салони, або заявили, що закриють їх найближчим часом.

хутрові ферми

Нагадаємо, заборона на використання натурального хутра стає дедалі поширенішою практикою у світі.

Наприклад, минулого року Тиждень моди в Копенгагені оголосив, що на показах більше не будуть представлені вироби з хутра.

Окрім того, виробляти хутряні речі також перестали модні компанії Kering Group, Canada Goose, Nordstrom та Prada Group.

Зазначимо, що відмова від хутра брендів та цілих країн — тенденція кількох останніх років, адже воно вже не тільки вийшло з моди, але й стає економічно невигідним та становить загрозу екології та здоров'ю людей.

На жаль, Україна цього року до відмови від хутра не наблизилася. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну страждають всі — і люди, і тварини, і навколишнє середовище.

"Проте ми радо ділимося здобутками колег з ЄС, адже впевненні, що Україна дуже скоро теж стане частиною Європейського Союзу та слідуватиме європейським вимогам утримання тварин. А хутро залишить у минулому, як і більшість цивілізованих країн", пише Рубрика у своїй статті: "Хутро у 2022: найважливіші новини року".

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: