fbpx
Сьогодні
11:19 11 Січ 2023

Дефіцит потужності в енергосистемі: ввели аварійні відключення світла на Харківщині та Дніпропетровщині

Фото: Rivnenews.com.ua

Станом на ранок, 11 січня, в Україні підвищилось споживання електроенергії через суттєве зниження температури на сході та в центрі. Через це в країні зріс дефіцит потужності.

Про це повідомляє "Укренерго", пише Рубрика.

У компанії зазначили, що поки енергетична система не може покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію низки електростанцій.

На сьогодні всі регіони отримали ліміти споживання електроенергії, що діють упродовж усієї доби (з 00:00 до 24:00).

Уже з 7 ранку на Харківщині та Дніпропетровщині критично перевищили ліміти, тож в областях ввели аварійні відключення світла.

Окрім того, в окремих областях унаслідок поривчастого вітру є пошкодження у мережах операторів системи розподілу, триває ремонт.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням все ще складна через значні пошкодження електромереж під час активних бойових дій.

Нагадаємо, що в Україні перевірять обленерго в 7 регіонах через недотримання графіків відключення електрики.

Довідка

Зазначимо, що енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29 та 31 грудня.

Також об'єкти інфраструктури атакували безпілотниками.

В "Укренерго" закликають розумно споживати електроенергію та користуватися енергомісткими приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмежень.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: