fbpx
Сьогодні
21:20 06 Січ 2023

Варфоломій та Порошенко провели зустріч на Фанарі у четверту річницю Томосу

Фото: патріарх Варфоломій та Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

Вселенський патріарх Варфоломій, у четверту річницю Томоса, запросив до своєї резиденції на Фанар п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Порошенка в Facebook.

Порошенко зазначив: "Сьогоднішній день справді історичний, чотири роки тому з великої любові Його Всесвятості була створена Українська церква, об'єднавши всі православні церкви України. І сьогодні ми маємо одну об'єднану націю і одну об'єднану церкву. Завтра митрополит Епіфаній проведе різдвяне богослужіння у Києво-Печерській Лаврі".

Своєю чергою, Варфоломій передав українському народу благословення і привітав з Різдвом Христовим.

"Ми молимося за завершення цієї несправедливої війни та агресії день і ніч, за українських людей, сильних і відважних, які наважилися захищати цілісність і свободу України. Ми з вами через любов і молитви. Ми раді бачити, що міжнародна спільнота також з вами. Справедливість і правда завжди перемагає", – сказав Варфоломій.

Порошенко також обговорив із патріархом питання впливу церкви московського патріархату в Україні. Як відомо, нещодавно ПЦУ звернулася до Варфоломія і до предстоятелів інших церков щодо засудження дій РПЦ.

"Ми не можемо допустити зв'язків із церквою країни – агресора, яка вбиває українців в Україні. Це не церква, де диявол. І в цій ситуації я дуже ціную вашу любов до України, до українського народу, до Бога. І якщо Бог з нами, яка різниця хто проти нас. Я думаю, що за ці чотири роки ми пройшли велику відстань, чимало людей приєдналися до нашої церкви. Наша церква відкрита до об'єднання. На мою думку, діяльність нашої церкви, Православної Церкви України є надзвичайно важливою для нашої майбутньої перемоги, не менш важливою, ніж діяльність наших військових, наших волонтерів, наших людей", – наголосив Порошенко.

Довідка

Раніше синод Православної церкви України звернувся до патріарха Варфоломія із закликом позбавити главу московського патріарха Кирила престолу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: