fbpx
Сьогодні
17:12 05 Січ 2023

В Австралії допустили до змагань тенісистів із росії та білорусі: Україна це рішення засудила

Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Федерація тенісу Австралії дозволила російським та білоруським спортсменам брати участь у їхніх змаганнях. У посольстві України висловили обурення.

Про це повідомляє Еxpress, інформує Рубрика.

Керівні органи тенісних асоціацій вирішили, що російські та білоруські гравці все ще можуть змагатися на змаганнях під нейтральним прапором, поки війна в Україні триває.

Минулого року організатори Вімблдону порушили припис і не допустили спортсменів цих країн, і були оштрафовані.

Організатори Australian Open готові слідувати політиці керівних органів і дозволити таким гравцям, як колишня перша ракетка світу Даніїл Медведєв, брати участь у їхньому турнірі, який розпочнеться 16 січня.

"Гравці з росії та білорусі можуть брати участь у міжнародних тенісних змаганнях лише як індивідуальні особи – і без прапорів чи визначення країни", – йдеться у заяві організаторів.

У Федерації зазначили, що продовжують надавати підтримку Україні та її гравцям, зокрема через глобальну ініціативу Tennis Plays for Peace, яка включає благодійну акцію перед Відкритим чемпіонатом Австралії.

У посольстві України в Австралії новину про допуск до змагань росіян та білорусів сприйняли негативно.

У Twitter українського посольства зазначається:

"Неважливо, під яким прапором виступають гравці російської федерації. На ньому українська кров".

Посол Василь Мирошниченко назвав поточну позицію турніру "безпринципною", також місцеві ЗМІ повідомляють, що він хоче зустрітися з директором Australian Open Крейгом Тайлі, щоб обговорити це питання.

Довідка

Нагадаємо, що раніше міністри спорту 25 держав-членів ЄС, а також з Австралії, Канади, Ісландії, Японії, Республіки Корея, Ліхтенштейну, Нової Зеландії, Норвегії, Великої Британії та США тощо вимагали відсторонити російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: