fbpx
Сьогодні
12:34 04 Січ 2023

Очільник МЗС впевнений, що цей рік стане важливим на шляху до вступу України в Євросоюз

English version here

Новий 2023 рік та вже ці зимові місяці будуть дуже важливими на шляху до вступу України до Європейського Союзу.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на брифінг глави МЗС Дмитра Кулеби, який транслювався в Facebook.

"Цей рік і вже ці зимові місяці стануть дуже важливими на шляху членства України в ЄС. Я отримав запрошення від Жозепа Борреля взяти участь у першому у 2023 році засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке відбудеться в січні. Важливою темою буде підготовка до саміту Україна 3 лютого", наголосив очільник українського відомства.

Кулеба повідомив, що важливою темою саміту стануть передвступні переговори вступу України до Європейського Союзу.

Також, як зазначив міністр, на саміті буде йти мова про імплементацію формули миру президента Володимира Зеленського. Окрім того обговорять посилення санкцій проти росії.

Нагадаємо, як раніше заявив президент України Володимир Зеленський, зараз настає час для початку переговорів щодо членства України у Євросоюзі.

Додамо, за словами віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної, Україна разом з ЄС розпочне оцінювати кроки нашої країни на шляху до Європейського Союзу вже на початку березня.

Нагадаємо, голова МЗС також наголосив, що Україна сподівається на розгортання Patriot у максимально стислі терміни. Вже розпочалася підготовка до передачі цих систем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: