fbpx
Сьогодні
14:50 04 Січ 2023

Незабаром в Україні аномально теплу погоду замінять тріскучі морози

Перші дні нового 2023 року в Україні виявилися досить неочікувано теплими, майже весняними, у саме такою погода залишатиметься й сьогодні, але ненадовго.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Укргідрометцентр, КМДА.

Зазначимо, що рекордні позначки теплої погоди, не властивої січневій, синоптики фіксували в кожній області.

Найтеплішим початок січня був в Івано-Франківську та Ізмаїлі. Аж до +20-ти. Ці значення увійшли в історію метеоспостережень як найвищі – за 142 роки.

Сонячна погода, більше схожа на квітневу, пробудила бджіл, метеликів і рослини.

Як писала Рубрика, також в столиці, де стовпчики термометра показували +13, розквітли сакури. Помилуватися рожевими квітами масово збираються кияни й кажуть, що весна посеред зими – це до перемоги.

Синоптики наголосили, що аномальне тепло до нас приніс атмосферний фронт аж з Африки.

Ще сьогодні-завтра тішитиме погода українців плюсовою погодою, але ближче до вихідних тепло витіснить циклон із Півночі.

Він принесе опади із сильними морозами – вдень до мінус 10-ти, уночі аж до мінус 19-ти.

"Вже починаючи з 5-6 січня зміна синоптичного фону – це зниження температури і опади у вигляді дощу, снігу. Ближче до кінця тижня ми будемо фіксувати сильні морози на північному сході вночі десь – 14 – 19 градусів морозу. Але це не по всій території, в Карпатах, Закарпатті буде -4-10", – зазначає синопткиня Діана Кривобок.

У міськраді повідомили, що у столиці 5 січня очікуються пориви вітру.

"Під час сильного вітру на вулиці тримайтесь якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. Не паркуйте поруч із ними автотранспорт. Усі вікна будинків щільно закрийте, приберіть із балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.

Якщо впало дерево чи зламалися гілки, необхідно телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КО "Київзеленбуд": (044) 272-40-18″, наголосили в КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: