fbpx
Сьогодні
09:07 01 Січ 2023

Генштаб: на Донбасі українські Сили оборони успішно відбили ворожі атаки біля 9 населених пунктів

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

31 грудня, у Донецькій та Луганській областях Сили оборони України відбили атаки росіян у районах 9 населених пунктів, а також знищили 13 іранських безпілотників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на зведення Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, за минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Стельмахівка, Площанка і Білогорівка Луганської області,
  • Соледар, Бахмутське, Бахмут, Озарянівка, Мар'їнка і Побєда – Донецької.

Авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження противника, а також по позиції його зенітно-ракетного комплексу.

Окрім того, ракетники та артилеристи уразили:

  • пункт управління,
  • 4 райони зосередження живої сили,
  • пункт управління БпЛА загарбників.

Атаки російських загарбників

Протягом минулої доби противник завдав 31 ракетний і 12 авіаційних ударів та здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Постраждала цивільна інфраструктура Чернігівської, Сумської, Київської, Хмельницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється.

Окрім того, ворог запустив 13 іранських ударних БпЛА "Шахед-136". Всі вони знищені Силами оборони України.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проте ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Бучки і Ясна Поляна Чернігівської області; Нововасилівка, Винторівка, Уланове, Студенок, Ходине, Гірки, Іскрисківщина, Краснопілля на Сумщині та Уди, Стрілеча, Алісівка, Красне, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Тернова і Катеринівка Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку обстріляні Лозова Перша, Западне, Масютівка, Токарівка, Куп'янськ і Орлянське на Харківщині та Новоселівське, Стельмахівка і Андріївка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Площанка, Макіївка, Невське і Діброва на Луганщині та Червонопопівка, Терни і Торське Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях наших військ у районах понад 25 населених пунктів. Серед них – Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали Веселе, Авдіївка, Невельське, Мар'їнка, Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку противник не припиняє обстрілювати Времівку, Велику Новосілку, Пречистівку, Вугледар та Микільське на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку зафіксовано вогонь окупантів у понад 20 населених пунктах. Серед них – Ольгівське, Гуляйполе, Степове, Чарівне та Дорожнянка Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку російські окупанти продовжують терор мирного населення. Від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки, Токарівки, Миколаївки та Херсона.

У Генштабі повідомили, що в районі населеного пункту Лиман Другий Харківської області ворог посилив контррозвідувальні заходи та проводить розшук проукраїнськи налаштованого населення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: