fbpx
Сьогодні
08:54 31 Гру 2022

Генштаб: на Донбасі українські Сили оборони успішно відбили атаки біля 15 населених пунктів

Фото: Телеграм / Сергій Гайдай

Минулої доби Збройні сили України збили 10 іранських безпілотників та на Донбасі успішно відкинули ворожі атаки в районах 15 населених пунктів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що за минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області,
  • Соледар, Білогорівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка і Мар'їнка Донецької області.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а також 3 – по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Українські захисники збили ворожий розвідувальний БпЛА типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили:

  • пункт управління,
  • 7 районів зосередження живої сили та військової техніки ворога,
  • 5 складів боєприпасів,
  • 2 радіолокаційні станції загарбників.

Атаки російської армії

У Генштабі зазначили, що протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 29 авіаційних ударів. 26 авіаударів ворога прийшлися по цивільній інфраструктурі.

Зокрема, агресори застосували 10 БпЛА "Шахед-136", але усі вони були збиті. Крім того, противник здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і мирні населені пункти.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається стабільною, формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Орликівка, Семенівка, Залізний Міст, Буда-Вороб'ївська Чернігівської області; Ходине, Атинське, Запсілля, Велика Рибиця, Покровка, Рясне, Попівка на Сумщині, а також Глибоке, Мороховець, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Нестерне, Вільхуватка, Чугунівка і Зарубинка Харківської області.
  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Вільшана, Куп'янськ, Орлянка, Курилівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка – Луганської.
  • На Лиманському напрямку під вогневий вплив окупантів потрапили Площанка, Невське і Діброва Луганської області, а також Червонопопівка, Ямполівка і Торське на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Ягідне, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка, Дружба, Залізне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали Веселе, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку і Времівку Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворожий вогонь зафіксовано в районах населених пунктів Темирівка, Полтавка, Гуляйполе, Дорожнянка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське і Степногірськ на Запоріжжі та Нікополь і Приміське Дніпропетровської області.
  • На Херсонському напрямку противник продовжує мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура Качкарівки, Наддніпрянського, Антонівки та Херсона.

За інформацією Генштабу, у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території АР Крим сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: