fbpx
Сьогодні
18:45 29 Гру 2022

Через падіння ракети С-300 МЗС білорусі висловило протест послу України

МЗС білорусі викликало посла України Ігоря Кизима, щоб висловити протест через падіння ракети зенітно-ракетного комплексу С-300 на території їхньої країни.

Про це пише провладне інформагентство "Белта" з посиланням на прессекретаря білоруського зовнішньополітичного відомства Анатолія Глаза.

Глаза наголосив: "Сьогодні силами ППО білорусі було збито над територією білорусі українську ракету комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання ставиться. У зв'язку з цим сьогодні в МЗС білорусі був викликаний посол України Ігор Кизим, якому було заявлено рішучий протест".

Влада білорусі зажадала, щоб Україна "провела ретельне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягнула до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому подібних інцидентів".

Довідка

Як повідомляв "Беларускі Гаюн", вранці 29 грудня поблиизу села Горбаха Брестської області Білорусі впала ракета від ЗРК С-300.

Самопропроголошеному президенту білорусі олександру лукашенку повідомили про потрапляння ракети на територію країни.

Міністерство оборони білорусі вважає, що протиповітряна оборона країни збила українську ракету з ЗРК С-300.

29 грудня вранці росія здійснила пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об'єктах енергетичної інфраструктури нашої країни. Протиповітряна оборона знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: