fbpx
Сьогодні
19:26 27 Гру 2022

"Нібулон" запустив зерновий термінал у Миколаєві та очікує на деокупацію Кінбурнської коси

Компанія "Нібулон" днями запустила зерновий термінал у Миколаєві. Там вже очікують на деокупацію Кінбурнської коси, що дасть змогу запустити роботу портів на півдні.

Про це повідомив гендиректор компанії "Нібулон" Андрій Вадатурський в інтерв'ю LIGA.net.

"Ні (не всі зернові термінали компанії наразі працюють, – прим.). Деякі опинились на окупованих територіях і деякі на річках, якими зараз немає судноплавства. Але з приємних новин – ми вчора запустили термінал у Миколаєві", – повідомив він.

Він також поділився, що сподіваються на звільнення Кінбурну, оскільки це надасть можливість долучити порт у Миколаєві до зернової угоди.

"Кінбурнська коса ще підконтрольна росіянам. Тому у нас ще нема судноплавства, Миколаїв, Херсон, річки – не працюють. Інвестиції, які ми робили останні 20 років, – не працюють. Будемо сподіватись, що ЗСУ звільнять Кінбурнську косу. 30-35% експорту зерна проходило через Миколаївські термінали, їх – 16. Це збільшить конкурентність і знизить ціну перевалки", – сказав Андрій Вадатурський.

Гендиректор також нагадав, що біля Очакова російські військові обстріляли буксир компанії – тоді загинули три працівники "Нібулону". Андрій Вадатурський пообіцяв, що дбатиме про родини загиблих.

"Росіяни обстрілювали наш буксир. Обстрілювали протитанковими ракетами приватний не військовий флот, він не може дати відсіч. Ніхто не візьме на себе відповідальність, якщо росіяни робитимуть такі речі. У нас троє людей загинуло на цьому буксирі. Це моя особиста відповідальність перед їхніми дітьми. Я вважаю, що у мене додатково є п'ятеро дітей, про яких будемо дбати – це діти загиблих. Ми знайдемо людей, які це зробили", – сказав він.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: